Welkom bij Restaurant Spandershoeve

Anita Boerenkamp werd geboren in de West-Javaanse stad Depok, ten zuiden van de Indonesische hoofdstad Jakarta
en kwam in 1946 als 17-jarig meisje met haar ouders en broers naar Nederland.
De familie vestigde zich in Soest. Anita werd directiesecretaresse bij Conimex. 
Ze gingen regelmatig eten bij ‘ome Choi’ van Chinees-Indisch restaurant Azië in Bussum.
Die zei tegen haar: ‘Kom bij mij werken, dan leer jij mij Indisch koken en ik jou Chinees.’
Ze heeft het een paar keer afgewezen, maar zwichtte toch. Bij de oud-Indiëgangers werden haar gerechten geliefd.
Ze bleef er niet heel lang, ze vertrok met haar man Bob en zoon Guido naar het Surinaamse Wageningen, waar ze een hotel beheerden.
Na vijf jaar keerden ze terug naar het Nederlandse Wageningen en runden daar een bar.
Daar maakte Anita Boerenkamp kleine hapjes om aan de bar te serveren.
Een koksopleiding heeft ze nooit gehad, al kreeg ze wel heel wat kookervaring mee van haar moeder.

Volgens haar man kon ze lekker koken, reden om in 1972 met ‘een restaurantje’ te beginnen: het ontstaan van Indisch Restaurant Spandershoeve was een feit.
Aanvankelijk maakte Anita alleen maar loempia’s en saté. Dat sloeg heel erg aan.
Maar de internationale tennissers die iets verderop bij ‘t Melkhuisje kwamen spelen, vroegen of ze bijvoorbeeld geen nasi goreng kon maken.
Zo is het allemaal begonnen.
In 1982 overleed haar man Bob en moest zoon Guido het roer overnemen van zijn vader.
Moeder en zoon waren onvoorstelbaar trots toen Spandershoeve in 1998 een Michelin ster kreeg: een absoluut hoogtepunt.
De verfijnde kookstijl werd het kenmerk van Spandershoeve, zegt Pascal Jalhay, sterrenkok van Indische afkomst, die voor Anita Boerenkamp een prominente plaats inruimde in zijn kookboek Baru Belanda. Een ode aan de Indische keuken.
Inclusief het recept van de sambal goreng udang peteh, garnalen met petehbonen, decennia lang het favoriete gerecht van veel vaste gasten.
Guido had de zakelijke leiding. Daarnaast stond zijn wijnkennis garant voor een passende wijn bij alle gerechten van zijn moeder.
Samen hebben zij Spandershoeve gemaakt tot één van de bekendste Indische restaurants van Nederland.

In 2024 werd Spandershoeve zwaar getroffen.
Op 4 februari 2024 overleed op 94-jarige leeftijd Anita Boerenkamp-Brouwer:
inspirator, chef, moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en het kloppende hart van Spandershoeve.
En geheel onverwacht volgde op 28 oktober van hetzelfde jaar het overlijden van haar enige zoon,
Guido Boerenkamp, slechts 70 jaar oud.

Marlina, echtgenote van Guido, staat samen met haar team voor de zware taak om Spandershoeve voort te zetten
in het gedachtengoed van twee generaties Boerenkamp.
Zij zetten alles op alles om uw smaakbeleving bij Spandershoeve een eerbetoon aan Anita en Guido te laten zijn.

 

 
Best of Dutch Gastronomy
Onderga het welkom zijn bij Spandershoeve. Spandershoeve is met 53 jaar het oudste Indonesische restaurant in Nederland. Dat al uw zintuigen gestreeld mogen worden qua sfeer, smaak en geur !
Michelin Bib Gourmand

Michelin heeft haar Bib Gourmand 2024 voor de Benelux bekend gemaakt. Wij zijn er erg blij mee.

 

De Spandershoeve

OVER ONS

separator

 

 

Spandershoeve bestaat sinds 1972 en is het oudste Indische keluarga restoran di Nederland. Vanaf mulai dipanggil oleh 93-jarige Anita Boerenkamp, de ”éminence grise” van de Indische keuken, di sini tongkat kerajaan. Di tengah-tengahnya adalah tidak ada aktivitas lain di keuken, namun upaya ini tidak terlalu penting dan tidak dapat dilakukan atas kwaliteit van de gerechten yang telah keukengeheimen.

Spandershoeve sangat bagus, tapi tidak terlalu bagus. 

Pada tahun 1998 adalah restoran Spandershoeve di Indonesia yang didirikan sebagai restoran Indonesia terbaik van Nederland. Ruim 20 jaar adalah deze prijs in handen dankzij de toewijding van de familie Boerenkamp en de inzet van het onvolprezen team (waarvan velen al jaren bij ons in dienst zijn). Daarnaast valt Spandershoeve nog steed in de prijzen op het de gebied van Indonesische culinaire specialiteiten.

Dalam 20 tahun terakhir Spandershoeve de 'Bib Gourmand' van Michelin sangat besar dan akan berubah menjadi Michelin ster terug zal verdienen. 

Dan ini adalah produk khusus dari Indonesia yang dapat berfungsi dengan baik.

Dat Spandershoeve bertemu dengan zijn tijd mee gaat, blijkt wel uit het feit dat er duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen klasik dan tren.
Klasik ditemukan dalam menu rijsttafels dan tradisi lainnya serta tren dalam menu wisselende dan spesial. Katakan saja sebaliknya!

 

Rustiek gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg is Spandershoeve een must for iedere liefhebber van de authentieke Indische keuken, die hier al ruim 53 jaar door de familie en het team met veel zorg en liefde en op originele wijze wordt bereid en geserveerd.

 

 

Juli 20242

 

 

swirl

WIJN

separator
loading

NIEUWS

separator
loading

OPENINGSTIJDEN FEESTDAGEN

[ 13-12-2024 ]

WhatsApp Image 2024-12-12 at 22.37.16

swirl

CONTACT

separator

Spandershoeve
Spandershoeve
Bussumergrintweg 46
1217 BS Hilversum

Wilt u ook genieten van een heerlijke lunch of diner in ons restaurant?
Reserveer dan telefonisch uw tafel.

Tijdig reserveren is noodzakelijk; in het weekend zijn wij vaak snel volgeboekt.

Reserveren kan alleen telefonisch via:
035 621 11 30
Reserveringen vanaf 8 personen moeten vooraf aangevraagd worden.
Gelieve ook hiervoor telefonisch contact met ons op te nemen.

Wij zijn telefonisch bereikbaar
van woensdag t/m zondag van 12:00 tot 22:00